ÉRTÉK KÖZPONTÚ PRODUKCIÓS TÁRSASÁG

Nikola Tesla
Infinite Energy

The Greatest Musical show

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk. Egész világunkat átalakító találmányait már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhetően az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé váltak, mely folyamat fejlődése még napjainkban is megállíthatatlanul tart, hiszen az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként ő fektette le. Előadásunkkal azonban mi elsősorban a zseni mögött rejlő embert kívánjuk bemutatni nagyközönségünknek, aki ugyanúgy hisz és remél, vágyakozik és szenved, küzd és örül, mint bármelyikünk, ugyanakkor valami bámulatos belső felhajtóerő, energia sugárzik belőle.

A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Szakmai karrierje Budapestről indult, és sok egyéb szállal is kötődött Magyarországhoz, ami remek apropóul szolgált arra, hogy a TBG Production első egész estés műsorát neki szentelje, bemutatva életének azt a szakaszát, amelyben egy isten háta mögötti faluból elindulva felér a világhír legmagasabb csúcsára, megvalósítva gyermekkori álmát,  a Niagara-vízesésre épített villamos erőművet. Természetesen a lenyűgöző szakmai előmenetel bemutatása mellett nagy hangsúlyt kap a darabban a magánélet is, amely Tesla esetében szintén egészen különleges: a szülő-gyerek kapcsolat, a barátságok, szerelmek és a szakmai rivalizálások is eltértek attól, amit átlagosnak nevezünk.

Szándékaink szerint a két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni eme kitűnő tudóst, mely elszántság és kitartás egyszersmind például is szolgálhat életmotiváció tekintetében az arra fogékony nézőink számára. A két órás musical a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt a látványt, amely izgalmas hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának bemutatására, Gospictól Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagaráig kalauzolva közönségünket.

A Tesla - Infinite Energy elsőként a budapesti RAM Colosseumban kerül bemutatásra, de ezt követően országosan és külföldön is minél több alkalommal tervezzük előadni. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt. A dalokat Sebestyén Áron, Molnár Kata alkotópáros jegyzi,  a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig nem más, mint Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán (Portugál) írja, a téma szakavatott szakértője pedig az a Matuscsák Tamás akinek Alexander G. Thomas írói álnéven megjelent kétkötetes Tesla-életregénye megjelenésekor élénk feltűnést keltett. 

A koreográfiát Szabó Anikó állította össze, aki olyan milliók által nézett tévéműsorok egyik meghatározó alkotója volt, mint a „Sztárban sztár” vagy A nagy duett. A vizuális látvány világot a Forward Production csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi, a rendező pedig az a Radó Denise, aki musicalek és más zenés darabok hosszú sorát vitte már sikerre Budapesten és országosan egyaránt.

 

Alkotók:

Vona Tibor -ötletgazda

Egressy Zoltán -forgatókönyvíró

Sebestyén Áron -zeneszerző

Müller Péter Sziámi -dalszövegíró/dramaturg

Radó Deniese -rendező

Szabó Anikó -koreográfus

Kiss Márk -jelmeztervező

Fazekas Gyula -díszlettervező

Forward Productions -vizuál/grafika